ROCKABEPPIE

Story of Rockabeppie


Theo & Sina 1963

Een gelukkig paar !!!
Mam en Pap trouwden op 29 november 1963. Hij 22 en zij 20 jaar. Mam vond de liedjes van Elvis goed.... totdat ze naar een film van hem is wezen kijken. Laten we zeggen dat hij echt haar type niet was. Sean Penn is meer het type waar ze voor valt en pa leek vroeger net op hem, vertelde ze later. Mam was altijd creatief, ze heeft altijd veel kleding zelf gemaakt. De trouwjurk heeft ze dan ook zelf gemaakt. Later heeft ze haar dochters en schoondochter ook geholpen met hun trouwkleding.

Pa was vroeger gek van Connie Francis. Mijn moeder was echt een stuk, zei hij trots. Hij was altijd aan het klussen, werken met hout was zijn grote hobby. Fluitend heeft hij menige verbouwing en klusjes geklaard. Pas getrouwd en een huis nodig, ging pa werken bij de boer, zodat hij een huisje kon huren. Eigenlijk was het huisje een lekke zeef, de wind blies er zo doorheen. Hij heeft het helemaal opgeknapt en het was een fijn huis voor de tijd die we er, als jong gezin geleefd hebben.

1964. Het was de koudste november sinds jaren. Mam was naar het ziekenhuis gebracht omdat ze weeën had.Twee maanden eerder dan verwacht, dus dat gaf spanningen. Ik was de eerste voor het jonge stel. Maar zoals je op de foto kunt zien is allles goed gekomen.
Een vrolijke kleuter met een bos krullen. Tarara Boom DeeJee, Tarara Boom DeeJeee..... was mijn favoriete lied.... stampend op de vloer, lol maken met mam.

In de zomer van 1966 kreeg ik er een zusje bij en in 1969 werd mijn broer geboren. We waren verhuisd naar een huisje in de buurt van Schiphol (De Hoek). Ook dit huis moest opgeknapt worden. Ik herinner me een tuin met een groot gazon, een schommel en heel veel zomerpret.

Fotocollage Rockabeppie - 1963 tot 1970

Tiener

Omdat ik zo enorm geïnteresseerd was in alles wat met rock & roll te maken had, moest alles dat uitdrukken. Als opgroeiende tieners mochten we naar eigen smaak onze slaapkamers inrichten.

Mam heeft me geholpen om mijn eerste petticoat te maken. Ze gebruikte een oud laken en het werd op ouderwetse manier in de stijfsel gezet. Daarna hebben we een cirkelrok gemaakt. Netkousen en schoenen gekocht en voila !!! Draaien, draaien en draaien. Want deze foto moest natuurlijk gemaakt worden.

Tienerkamer en eerste petticoat - Rockabeppie

Hoera! 30 jaar getrouwd!

Ik herinner een warm nest met eerlijke en liefhebbende ouders.
Pap is het grootste deel van zijn leven werkzaam geweest als postbode voor wat wij nog altijd kennen als de PTT. Mam was er altijd voor ons en ze heeft menig bijbaantje gehad. Serveerster, gezinshulp en onderhouden van het dorpshuis, om maar even wat op te noemen. En zo zijn we opgegroeid. Ze zijn trotse grootouders geworden van drie kleinkinderen. Zus heeft een jongen en een meisje en broer een jongen.

Op 29 november 2003 zouden ze 40 jaar getrouwd zijn. Helaas is mijn vader in augustus dat jaar overleden. Een kort maar hevig ziekbed was zijn lot. Een geliefde man en vader; met passie voor het leven en zijn gezin, we missen hem...


In memoriam Theo WassenaarFamilieportret

Clazina Johanna Wassenaar-Koolloos, Sina

Op zondag 3 november 2019 kwam mijn moeder Sina op de koffie, alvast voor mijn verjaardag. Ze voelde zich niet echt lekker. Vast een griepje, doe voorzichtig Mam, tot gauw hoor, doe rustig aan en beterschap...

Twee dagen later zat ze op het randje van het ziekenhuisbed, doorgestuurd door haar huisarts. Daarna ging het zo snel, per dag zagen we haar slechter worden. Slechts 10 dagen later is mijn lieve moeder overleden op 14 november. We hebben nog afscheid kunnen nemen en er is haar een lang en zwaar ziekbed bespaard gebleven. Daar hebben we vrede mee. Nooit vergeten we je warme hart, je stralende lach. Dag lieve mam, we houden van je!


Webquarel, schildersite van Sina Sina Wassenaar-Koolloos