ROCKABEPPIEDoes my cat love me?

Of je kat van je houdt? Dit zijn 7 signalen:

 • Spinnen:
  Spint je kat als je hem aait, of als hij bij je zit? Hij vindt het prettig en fijn om bij je te zijn.
  Let op: katten spinnen ook als ze pijn hebben om zich beter te voelen bij stress en pijn.

 • Slow blinking:
  Slow blinking; het langzaam sluiten en openen van de ogen, is dé kattenkus. Het ultieme teken van liefde.

 • Altijd in de buurt:
  De kat slaapt in dezelfde ruimte als jij en hij volgt je naar een andere kamer? Ook al lijkt hij afstandelijk, hij voelt zich veilig en vindt het fijn om jou als gezelschap te hebben.
  Let op: het constant volgen kan ook een teken van onzekerheid zijn.

 • Wassen:
  Katten wassen zich, om zich schoon te houden, om te ontspannen en om een band te creëren. Als je kat jou wast, dan accepteert hij je als lid van de familie!

 • Kattenkopjes:
  Je kat leunt met zijn kop tegen je aan, wrijft met zijn wangen langs je heen. Zo laat hij zijn geur op jou achter en vertelt je zo, dat hij je leuk vindt, dat je van hem bent.

 • Kattenbuik tonen:
  De kat vertrouwt je als hij zijn buik aan je toont, want dat is een kwetsbare houding. Het is geen onderdanigheid of teken van zwakte. Immers op zijn rug zijn de pootjes met scherpe nagels vrij om te gebruiken. Aaien over de buik is weer een stap verder en niet alle katten vinden dit fijn.

 • Opwinding:
  De meeste katten die een goede band hebben met hun mens, tonen enthousiast gedrag, wanneer ze horen/weten dat je bijna thuis bent. Je kat is blij dat je er weer bent.

Kat met een hart tekening in de vacht

De kat en zijn mens(en)

Een kat kan overleven door zich te voeden met kleine prooidieren. Vaak in een gedeeld territorium en zolang er voldoende voedsel is. Katten leven al meer dan 5.000 jaar in de nabijheid van de mens. De oudste vondst van een gedomesticeerde kat is in Cyprus van circa 9500 jaar geleden. Naast het jagen kunnen katten heerlijk luieren. Katten slapen tussen de 12 tot 16 uur per etmaal.

Een kat zal een persoon ook benaderen om een vriendschap te zoeken. Het kiezen van een metgezel, of het nu mens of kat is, wordt bepaald door: gedrag, houdingen en geuren. Snelle bewegingen, hoge stem en/of schreeuwen richting de kat worden meestal als bedreigend ervaren. Een kalme stem, relaxte bewegingen en half gesloten ogen geven de kat vertrouwen.

Door zicht en geur kan de kat de emoties van mensen aanvoelen. Nervositeit leidt tot afstand, bij verdriet kan de kat nabijheid zoeken etc. Daarom reageert een kat verschillend bij ieder mens. De vriendschap tussen kat en mens is net als die tussen mensen gebaseerd op vertrouwen en respect. In deze relatie is de kat geen ondergeschikte, maar een vriend!

 • MIJN BOEKEN - LEESVOER OVER KATTEN
 • De Ongelooflijke Reis (fantasy) - Burnford
 • Staartjager’s zang (fantasy) - Tad Williams
 • Gouden Kat - Graham King (fantasy) (deel 2)
 • De Wilde Wegen - Graham King (fantasy) (deel 1)

Clipart: black cats

black cat clip-art black cat clip-art black cat clip-art black cat clip-art black cat clip-art black cat clip-art black cat clip-art black cat clip-art black cat clip-art black cat clip-art black cat clip-art black cat clip-art black cat clip-art black cat clip-art black cat clip-art black cat clip-art black cat clip-art black cat clip-art black cat clip-art black cat clip-art black cat clip-art black cat clip-art black cat clip-art black cat clip-art black cat clip-art black cat clip-art black cat clip-art black cat clip-art black cat clip-art black cat clip-art black cat clip-art black cat clip-art black cat clip-art black cat clip-art black cat clip-art black cat clip-art black cat clip-art black cat clip-art

Clipart: other cats

Cool Cats clipart Cool Cats clipart Cool Cats clipart Cool Cats clipart Cool Cats clipart cute cat clipart cute cat clipart Cool Cats clipart